skip to Main Content

Zwaluwplankjes

Het hebben van een zwaluwnest onder de nok van uw huis, is om trots op te zijn. Tegenwoordig is er veel nieuws of de teloorgang van vogelsoorten, in Duitsland een neergang van 75% minder insecten. Een zwaluw die uw huis heeft uitgekozen om te broeden, die laat zien dat er hier in de omgeving nog veel insecten te vinden zijn. Een zwaluw is nog een effectieve insectenbestrijder ook, hij vang wel 50.000 insecten, met name muggen. Helaas brengt hij ook witte spetters op de muur mee, maar hier biedt Vogelwacht Wommels een oplossing voor.

Hier een link naar een Podcast over de huiszwaluw van SOVON

Aanleiding

Als u er nu voor gekozen heeft of niet, er heeft een zwaluw een nest bij u onder de dakgoot gemaakt. In april en mei zijn ze druk met het maken van nieuwe nesten, of ze bezetten de oude nesten opnieuw. Als ze er nog zijn… In enkele gevallen zijn de bewoners niet blij met de nesten, met name hebben ze een hekel aan de spatten van de stront van de kuikens. Heel begrijpelijk, hier willen wij graag bij helpen.

Zwaluwplankjes

Een effectieve oplossing is het plaatsen van een nestplankje, dit stellen wij als vogelwacht beschikbaar. Dit plankje kun je bestellen door contact op te nemen met de zwaluwspecialist; ">Jan Eric Valkema. Hij zal aansluitend langskomen en samen met u de beste en passende oplossing voor het zwaluwplankje op maat te maken.

Back To Top