skip to Main Content

Veerkracht

De aandacht voor de natuur worden ook verbonden aan onze cultuur, op zoek naar de veerkracht in deze verbinding. Zo wordt er samen met de cliënten van Tywerthiem een kunstproject opgezet wat op de eindmanifestatie een prominente plek zal krijgen. Hiervoor organiseren we met lokale kunstenaars en vrijwilligers workshopavonden waarbij de cliënten hun verbeelding en knutseltalent in gaan zetten om samen een reuzevogel te maken van duurzame materialen.  

De inwoners van Nij Stapert en Nij Walpert hebben warme sokken gebreid voor de gasten die 24 uur in de glazen container verblijven. 

Dagbesteding De Mik is betrokken bij de voorbereiding van de bewegwijzering en andere verrassende details.

Zie jij ze vliegen? Zet ze op de foto!

Maak jij de meest bijzondere foto van een misschien in andermans ogen alledaagse vogel? Of weet jij juist een hele vreemde ‘vogel’ vast te leggen? Lig jij geduldig uren tussen het riet te wachten op het juiste moment? Of lok je vanachter de geraniums de vogels je tuin in?  Fiets je kilometers door de Greiden of duik je in de Vogelhut? 

Op 1 april start de vogelfotowedstrijd en iedereen kan meedoen! Met video’s van vogelliefhebbers geven we je tips en inspiratie voor jouw lucky shot! Stuur je meest geslaagde exemplaren naar  voor 1 juni. 

De meest bijzondere foto’s worden vanaf juni geëxposeerd in woonzorgcentrum Nij Stapert en zullen onderdeel zijn van de afsluiting van het jubileum op zaterdag 24 september.

Afsluiting van het jubileumproject

Beleef de randen van de tijd door te dwalen door de weilanden, waar je de geluiden van de natuur hoort via objecten uit het verleden, installaties die je mee terugnemen in de tijd. Met poëtische teksten die zijn opgenomen in het landschap. Prikkel je verbeelding met een speurtocht naar niet bestaande vogels of wees zelf een vogel door je te laten fotograferen met reuzevleugels. 

Tijdens de eindmanifestatie op zaterdag 24 september worden alle kunstprojecten die dit jaar hebben plaatsgevonden gepresenteerd, als onderdeel van een wandelroute waar cultuur en natuur met elkaar verbonden zijn.

Back To Top