skip to Main Content

Deelnemers 24-uurs project

Om een duidelijk beeld te krijgen van de tijd die is geweest, die nu is, en die zal komen, hebben we een variëteit aan deelnemers uitgenodig. Zij brengen ieder een unieke kijk, maar ook een unieke vorm van uiten in de uiteindelijke kunstvormen. Onderstaand een korte toelichting van de deelnemers aan het 24-uurs project.

Onno C. Hooymeijer

Beelden kunstenaar O.C. Hooymeijer is gegrepen door niet bestaande vogels. Hij schrijft hier vogelboeken over, heeft een vogelhut voor niet bestaande vogels en heeft momenteel elke maandag een column in De Trouw.

Samen met de oudste groepen van de twee basisscholen gaat hij aan de slag om nog meer niet-bestaande vogels met de kinderen te ontwerpen. Het uiteindelijke doel is dat een deel van leerling werken worden vereeuwigd op de oeverzwaluwwand op Skrok, dit in samenspraak met Natuurmonumenten.

Jochem Myjer

Dat Jochem Myjer caberetier en kinderboekenschrijver is, dat is voor iedereen wel bekend. Maar dat hij daarnaast een fanatiek vogelaar is, weten de meesten niet. Dat de grutto zijn lievelingsvogel is, zorgt er voor dat wij helemaal in de wolken zijn met Jochem Myjer als deelnemer van ons jubileumproject!

Wiebe Kaspers

Multi-instrumentalist Wiebe Kaspers zijn wortels liggen in De Greidhoeke. Met zijn band Wiebe maakt hij progressieve rock op een veelzijdige wijze maakt hij met zijn band een echt Album.

Daar was liefdesverdriet nog het thema, tijdens het 24-uurs project gaat hij inspiratie opdoen voor een nieuw album, een nieuwe compositie, een nieuw nummer, een nieuwe songtekst? We gaan het horen!

Marten Winters

Marten Winters is beeldend kunstenaar en artiest. Iedereen die Leeuwarden binnen rijdt ziet de grote letters boven de stad uit stijgen “Ja jonguh, nee jonguh”. In 2020 was hij de artistiek leider van de Slachtemarathon, een ieder wat dat dit evenement uiteindelijk afgelast is. In de kunstvorm van een personage heeft hij bijvoorbeeld op Oerol projecten gedaan, om het leven, de natuur en filosofie onder de aandacht te houden. Marten Winters krijgt geen opdracht mee, zijn kunstvorm is door voor een ieder een verrassing.

Pieteke De Boer

Pieteke de Boer is de ‘local hero’ onder de deelnemers, op verschillende kunstfronten actief. Enerzijds een taalkunstenares, anderzijds  beeldend. Ze is onderdeel van het dichterscollectief Rixt, publiseert in tijdschriften, maar ook  in de vorm van kleine gedichten op bijvoorbeeld een schutting #schuttingtaal.

Sinds enkele jaren houdt ze haar ook bezig met het maken van collages en het toepassen van andere technieken. De kunstvorm van Pieteke zal ergens in het wachtgebied een plek krijgen op de hekken die de weilanden afsluiten of bijvoorbeeld in de vorm van een bankje op een waardevolle plek.

Elmar Kuiper

Veelzijdige kunstenaar en artiest, dat is de beste beschrijving van Elmar Kuiper. Opgegroeid in het Marsummer Âld lân, tussen de weidevogels. Nu wonend in Jorwert met uitzicht op de Leonserpolder, de weidevogels en de natuur blijven zijn aandacht vragen.

Dichter, muzikant, artiest, beeldend kunstenaar, auteur, dit toont de veelzijdigheid van deze man. Tijdens het 24-uurs verblijf zal hij inspiratie op doen om een gedicht te schrijven. Dit krijgt letterlijk een plek op of in de “Râne fan de tiid”, de Slachtedijk. Zodat we de komende 75 jaar onder onze voeten zullen voelen hoe de tijd in woorden is vastgelegd.

Theunis Piersma

Bioloog Theunis Piersma doet al jarenlang onderzoek naar trekvogels, de grutto is één van de vogels die hij als metafoor gebruikt om zijn onderzoeksresultaten onder de mensen te verkondigen. Oprichter van Kening fan’e Greide, winnaar van de Spinoza prijs.

Met zijn onderzoeksteam ‘Global Flyways” zijn grutto’s live te volgen en is er in de loop van de jaren veel bekend geworden over deze vogel. Piersma is voor velen een inspirator als het gaat om het veranderende landschap, door zijn uitgesproken mening over de huidige intensieve veehouderij wordt hij niet door iedereen direct geaccepteerd.

Back To Top